Una fotografia capta el retorn del llop al Pirineu català

 El llop localitzat a la zona de Queralbs/ Ferran Jordà
El fotògraf Ferran Jordà ha aconseguit captar les que podrien ser les primeres i úniques imatges d’un llop a Catalunya aquest hivern. Les va fer el passat 21 de febrer mentre visitava la zona de Queralbs (Ripollès), en busca de fotografies de fauna salvatge del Pirineu.
El llop es trobava en una zona nevada a uns 1.500 metres, al peu del cim del Torreneules, i va estar seguint durant una estona Jordà i un altre fotògraf que l’acompanyava. «Anava pel mateix camí que nosaltres i quan ens va veure i vam tenir contacte visual amb ell va fer mitja volta i va marxar. Nosaltres quasi no ens ho podíem creure», explica Jordà.
El fotògraf, que prefereix no fer públics més detalls sobre la ubicació per garantir la tranquil·litat de la zona, ha facilitat les dades i imatges als tècnics de la Generalitat que s’encarreguen de fer el seguiment d’aquesta espècie.
La Generalitat va anunciar fa 10 anys la detecció d’exemplars aïllats de llop a la zona del Parc Natural del Cadí-Moixeró, quan durant anys s’havia donat l’espècie per extingida a Catalunya. Des d’aquest moment, la Generalitat, coordinada amb les autoritats franceses, ha mantingut un programa de seguiment de la població de llops, i ha confirmat la seva presència esporàdica en zones aïllades del Ripollès i el Berguedà.
Font: Ara.cat

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *