Cocentaina revisa el seu Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals i redactarà el Pla d’Actuació Davant els Incendis Forestals.

 

La capital del Comtat ha posat en marxa la primera revisió del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals amb l’empresa Belda Ingenieros, S.L que ja va redactar el pla anterior, ara fa 5 anys. El consistori pretén així incorporar noves accions que permeten reduir el nombre d’incendis i la superfície afectada en el municipi, així com reduir el risc sobre les persones i els seus béns.

Aquesta revisió del Pla local de prevenció ve acompanyada per una revisió del Pla de Cremes i per la redacció del Pla d’Actuació Enfront del Risc d’Incendis Forestals. Aquest últim busca dotar al municipi d’una estructura organitzativa i operativitat en cas d’incendi, determinar els elements de major vulnerabilitat i delimitar les àrees segons els possibles requeriments d’intervenció.

D’altra banda es desenvoluparà un catàleg de mitjans i recursos disponibles en el municipi i es posarà l’accent principalment en les zones d’interfície (Gormaig, Boronà, Estació Nord…) amb la finalitat de definir procediments i formes d’actuació específics juntament amb els veïns i residents en aquestes zones.

 

Medi natural a Cocentaina

Més del 50% de la seua superfície terrenys forestals que alberguen paratges com la Penya Banya, Santa Bàrbara, Sant Cristòfol o el mateix Montcabrer, cim de la Serra de Mariola, indrets d’especial singularitat que requereixen protecció.

 

PLAN LOCAL DE PREVENCIÓN DE INCENDIOS
PLAN LOCAL DE PREVENCIÓN DE INCENDIOS, COCENTAINA. 

 

Font de la noticia:Ara multimedia. https://www.aramultimedia.com/cocentaina-revisa-el-seu-pla-local-de-prevencio-dincendis-forestals

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *